Havebassin

Søger du et havebassin, så er du landet det bedste sted. Jeg har igennem 5 år samlet en liste med de bedste steder du kan købe en havebassin. De fås i mange modeller og størrelser. Hvad enten du søger et billigt havebassin, et havebassin til børn eller hele familien, så er noget for enhver smag.

En lun sommeraften, vindens lette brisen – og en rislen fra dit helt eget havebassin. Lyder det ikke skønt? Vand i haven giver en helt særlig stemning, og derfor er det helt oplagt at anlægge sit eget havebassin. Et havebassin kan laves i adskillige former, og derfor skal du vælge det, som passer lige netop dig og din have. Skal dit havebassin være kvadratisk? Eller vil du hellere have et rundt havebassin? Et havebassin kan laves præcis, som du og din have tillader det.

Derudover fås det naturligvis også i flere forskelige størrelser. Har du en lille have, kan du få et lille havebassin, så proportionerne bliver rigtige. Det kan også være, du har en stor have, og har plads til et stort havebassin, og så kan det naturligvis også lade sig gøre.

 

Du kan vælge at kaste dig ud i projektet med at anlægge et havebassin selv, eller finde nogle, der har speciale i det, så du ikke står med det selv, hvis ikke du ved så meget om det. I sådan en proces med at få et havebassin, er der naturligvis flere ting at tage stilling til: Først form og størrelse og derefter selve anlægningen af havebassinet. Hvis du laver det selv, er processen således, at der skal laves en udgravning til det, og dette skal gøres i flere forskellige niveauer. Derudover skal den udgravede jordbund gennemgås for skarpe genstande og rødder, og derefter skal der lægges et lag grus, førend havebassinet endeligt kan anlægges. En mere detaljeres guide til et havebassin kan findes flere steder på nettet, hvis man ønsker at give sig i kast med projektet selv. Man kan også vælge et formstøbt havebassin, der er mere ligetil: Her laves en udgravning, og så er havebassinet lige til at lægge i jorden. Disse kan købes mange steder, bl.a. på diverse hjemmesider.

 

Der hører også forskellige hjælpemidler til dit havebassin. For eksempel skal du kigge på filter og pumpe til dit bassin, og her er der mange forskellige at vælge i mellem. Fælles for dem er, at de skal sikre en maksimal effektivitet, gennemstrømning og rensning i dit havebassin.

 

Og så er der det, dit bassin skal indeholde: Her skal du finde de planter, som du synes, passer til netop dit bassin og omgivelserne i din have. Måske skal der være en masse grønne planter, måske kan du bedre lide en masse farverige – eller måske en blanding? Det er bare at gå på jagt i dit lokale havecenter for at finde dem, som du har lyst til skal pryde dit havebassin. Og herefter kommer det til fiskene, hvis du har lyst til at have det i dit havebassin.

 

Efterfølgende er det selvfølgelig vigtigt at passe sit havebassin, men det er ikke så omfattende, som mange frygter. Dog er der selvfølgelig nogle pasningskrav, man bør rette sig efter. Opgaverne afhænger af årstiden. Om foråret er det blandt andet vigtigt at udskifte med rent vand, så alle affaldsstofferne fra vinteren fjernes, og eventuelt plante nye planter, hvis man ønsker det. Derudover skal man også så småt begynde at fodre fiskene. Om sommeren er de eneste opgaver at fodre fiskene og at skifte vandet 1-2 gange. Inden det bliver vinter, skal vandet skiftes en sidste gang, og om vinteren skal man holde øje med, at intet fryser til. Hvis man vil læse mere om havebassin- og pasning, findes der både flere bøger og hjemmesider om dette.

 

Uanset hvad er et havebassin hyggeligt og en rigtig stemningsspreder at have i haven.

 

Herunder kan du se listen over alle de steder du kan købe et havebassin.

www.br.dk

Bemærk at de mange stedet kalder et havebassin for et badebassin. Men det er jo blot en sproglig nuance.